NIEUWS
WAT  IS  INVIDIA
HISTORIE
WERKWIJZE
SNAREDRUM
CUSTOM DRUM
DRUMKIT
FOTO'S
CONTACT
GASTENBOEK

 

 

 

NIEUWS

 

24-07-2013

  INVIDIA faceboeek pagina
INVIDIA drums is nu ook te vinden op Facebook! Klik op het Facebook logo, Like de pagina en je wordt op de hoogte gehouden van het nieuws.

 

 

15-8-2012

  14 x 5,5  Wenge / Bubinga / Maple met houten hoops
In mijn vakantie heb ik eindelijk de tijd gehad om deze nieuwe snare af te maken, de onderdelen had  ik al geruime tijd op de plank liggen en het wachten is het meer dan waard geweest. Een prachtige 14 x 5,5 stave shell van wenge, bubinga en smalle stukjes maple naar INVIDIA design. Met daarbij houten hoops, eveneens van wenge, bubinga en maple, waardoor de houtsoorten van de ketel terugkomen in de hoops. De basis is wenge, met halverwege de hoop een strookje maple en vervolgens een bubinga inlay. De hoops zijn op mijn verzoek en specificatie gemaakt door Stellardrums in Amerika, een geweldig stuk vakmanschap. De hoops zijn niet eerder in deze houtcombinatie gemaakt. Op de snaredrumpagina vind je de volledige specificaties van deze snaredrum en meer foto's.

 

 

15-08-2012

  Old school marchingdrum
Deze marchingdrum is een speciaal project, niet voor mijzelf of voor de verkoop maar gemaakt voor slagwerker Nico Meeuwenoord. Een drum die niet zozeer bedoeld is om functioneel te gebruiken maar meer als sierstuk bedoeld is. Maar de drum is natuurlijk gewoon bespeelbaar en klinkt ook als een ouderwetse marchingdrum hoort te klinken, diep en een beetje rommelig. Het is een 14 x 14 inch beechwoord ketel met maple hoops en gefinished met gekleurde olie voor een ouderwets uiterlijk. De bearingedegs zijn fully roundover en het snarenbed volgt het profiel van de edges. Compleet met handgemaakte leren foudraal voor het opbergen van de ook speciale Coromandel Makassar Ebony stokken. Het ophangingssysteem is een roestvrijstalen ketting met daarom heen het zelfde leer als de foudraal. Een INVIDIA naambadge met Nico's naam daar in gegraveerd geeft de drum een persoonlijke touch.

 

 

08-10-2010

  14 x 5,5 Wenge / maple is verkocht
De 14 x 5,5  stave shell van wenge hout met maple strepen is verkocht door Steenbeek music  Mocht de kersverse eigenaar dit lezen, hierbij een kleine oproep aan hem/haar om mij te laten weten wat zijn/haar ervaringen zijn. Alvast vriendelijk dank!

 

 

02-01-2010

  Krijn de Bruin ontvangt speciale INVIDIA snaredrum

Slagwerkinstructeur Krijn de Bruin heeft tot zijn grote verrassing op zaterdag 2 januari een speciale INVIDIA snaredrum in ontvangst mogen nemen. Hij kreeg deze aangeboden van Muziekvereniging
St. Jeanne d’Arc uit Noodwijkerhout ter ere van zijn 65e verjaardag en al zijn inzet voor de vereniging.

 

Krijn de Bruin is al bijna zijn hele leven slagwerkinstructeur waarvan de laatste 20 jaar bij St. Jeanne d’Arc. Onder zijn leiding is menig jonge slagwerker opgeleid en uitgegroeid tot volwaardige slagwerker waarvan sommige het zelfs tot conservatorium afgestudeerde slagwerkers hebben weten te brengen. Slagwerk is Krijn zijn passie en met nog steeds veel plezier brengt hij wekelijks jonge leerlingen de beginselen van het trommelen bij en is hij instructeur van de Slagwerkgroep van St. Jeanne d’Arc. Onder zijn instructie zijn er al flink wat prijzen door deze slagwerkgroep binnengehaald, waaronder enkele kampioenstitels bji de FKM bond. Ook is hij medeverantwoordelijk voor het recente succes van de Marchingband van St. Jeanne d’Arc waaronder twee succesvolle deelnames aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. 

Daarom werd het tijd om Krijn eens flink in het zonnetje te zetten. Zo’n slagwerkinstructeur verdient een eigen instrument dachten ze bij St. Jeanne d’Arc. En dus kwam er een heuse “Krijn de Bruin” snaredrum. Een 14 x 5 stave snaredrum van bubinga met natuurlijk een eigen naambadge en daarmee is Krijn de eerste die een INVIDIA signature snare in zijn bezit heeft. Aangezien ik Krijn ook zeer goed ken heb ik de snare met heel veel plezier voor hem gemaakt en ik hoop dat hij er lang van mag genieten. Zie de snaredrumpagina voor alle specificaties.

 

02-01-2010

 INVIDIA snaredrums weer in Next to Jaap studio voor opnames

Voor een tweede keer zijn een aantal INVIDIA snares uitgeleend aan de Next to Jaap studio in Voorhout voor plaatopnames. Studio eigenaar Corno Zwetsloot was wederom erg tevreden over het resultaat en de snaredrums. Zie het bericht in het gastenboek

 

13-08-2009

  Nieuwe snaredrum in collectie: 14 x 5,5  Bubinga/Wenge/Maple
Een 14 x 5,5  stave snaredrum van Bubinga met een horizontale streep van Wengé/Maple, afgewerkt met black chrome hardware. De prachtige ketel is naar INVIDIA specificaties en design speciaal voor mij gemaakt door, hoe kan het anders, Signaturedrums. Klik op de foto voor de specificaties en meer foto's
De snaredrum is te koop bij Steenbeek music in Nijkerk


 

 

15-04-2009

  Vanaf heden mogelijk:  INVIDIA snaredrums in opdracht op maat gemaakt
Vanaf heden is het mogelijk om een INVIDIA snaredrum naar jouw wensen op gebied van klank en uiterlijk te laten maken. Het resultaat is een unieke snaredrum, samengesteld uit louter hoogwaardige materialen en van hoge kwaliteit. Heb je interresse of wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de "custom drum pagina". Of neem gerust contact met me op via erik@invidiadrums.nl  

 

04-04-2009

  Eerste INVIDIA snare verkocht!
De eerste INVIDIA snaredrum is verkocht en dat is toch wel een kleine mijlpaal. De snaredum is verkocht aan een klant van Steenbeek in Nijkerk. Lees het gastenboek voor de reactie van de eigenaar van de snaredrum.

 

 

29-03-2009

  Nieuwe snare in collectie: 14 x 5,5 Wenge / maple
Een nieuwe snare in de collectie. Een 14 x 5,5  stave shell van wenge hout met maple strepen. Prachtige tekening in het hout (zoals altijd helaas niet goed te zien op foto's) en het contrast tussen het donkere wenge en het lichte maple is erg mooi. De snaredrum is inmiddels verkocht door  Steenbeek music  en op de snaredum pagina vind je alle specificaties.

 

 

14-02-2009

  INVIDIA basdrum logo
De finishing touch. Deze week is het INVIDIA basdrum logo binnengekomen en natuurlijk heb ik die direct geplaatst. Het logo is compleet uitgesneden, dus ook de tekst "custom handmade drums" in de zwarte balk. Het is een flinterdunne decal van mooie kwaliteit. Ik ben inmiddels wel veranderd van basdrumvellen. Het slagvel is nu een Evans Emad en het resonantievel een Evans resonant EQ3 coated white.

 

 

30-11-2008

  INVIDIA drumkit gereed
Het heeft wat langer geduurd dan gepland, maar hij is klaar, de INVIDIA drumkit. Het op de juiste kleur krijgen van alle ketels was een flinke klus, maar de voldoening is er daardoor niet minder om. Een kit met ketelmaten waar je alle kanten mee op kan. 10 -12- 13- 16 -22 inch. Kijk voor foto's en alle specificaties op de drumkit pagina. Binnenkort zal met een optreden van The Mixed Company het eerste optreden met mijn set plaatsvinden in de onderafgebeelde opstelling 10-12-16-22 en de bubingasnare.

 

 

 

05-10-2008

  Geslaagde beursdag op TBGO in Amersfoort met primeur INVIDIA drumkit
Op 4 oktober stond INVIDIA op de drumbeurs bij The Beat Goes On in Amersfoort. Met het samenwerkende Signaturedrums was er een stand opgebouwd met daarbij de primeur van de puperhart snare en een gedeelte van mijn drumkit (22x18, 16x14 en 13x10). Een leuke dag met alleen maar zeer positieve reacties van bezoekers die verbaasd waren over de kwaliteit van uiterlijk, klank en afwerking van zowel de snares als de drumkit. En helemaal verbaasd waren bij het horen dat de drums zelf waren gemaakt en dat zoiets in Nederland mogelijk is. Vooral van de stave snaredrums waren veel bezoekers onder de indruk, maar ook de drumkit kreeg alleen maar zeer goede reacties. Het was een lange maar gezellige dag waarin zowel INVIDIA als Signaturedrums zich voor de eerste keer met succes aan de buitenwereld hebben getoond. Zie voor een korte foto impressie de fotopagina. Binnenkort zal er een uitgebreidere fotoserie worden geplaatst van de drumkit.

 

 

27-09-2008

  Nieuwe snare in collectie, 13 x 5 purperheart
De nieuwste aanwinst is af. Zie de snaredrumpagina voor de specificaties

 

 

17-09-2008

   INVIDIA op drumfestival The Beat Goes On in Amersfoort en in de studio
Het is definitief, INVIDIA zal aanwezig zijn met een stand op The Beat Goes On in Amerfoort op zaterdag 4 oktober. Een festival waar van alles te beleven zal zijn en waar o.a.een aantal bekende drummers/percusionisten zoals Jeroen de Rijk, Micael Schack en vele anderen zullen optreden. Op de locatie Zandvoort aan de Eem zal tevens een drummarkt zijn waar INVIDIA met Signaturedrums als samenwerkende custombouwers aanwezig zullen zijn. De drummarkt is vrij toegangkelijk en is open van 12:00 tot 20:00 uur. Voor alle info raadpleeg je www.tbgo.nl. Op de drummarkt de primeur van de purperhart snare en.......mijn drumkit!

INVIDIA in de studio
Vier weken geleden heeft de bubinga snare twee dagen gelogeerd in de studio Next To Jaap in Voorhout. Er was behoefte aan een ander snaregeluid dan in de studio voorhanden was en het verzoek kwam om de bubinga te mogen lenen. No problemo natuurlijk, en de bubinga bleek prima tegen de klus opgewassen. De opnames zijn naar volle tevredenheid verlopen. Tevens zijn daar van de snare een paar prachtige foto's genomen waarvan je er één hier ziet:

 

 

04-09-2008

  Een update

Drumkit
Het is een tijdje stil geweest, dus tijd voor een update. Mijn drumstel naderst zijn eindfase, heeft wat vertraging opgelopen, maar binnen een maand moet het allemaal klaar zijn. Als het zover is, kun je dat natuurlijk op deze site lezen.

Nieuwe snare in progress!
Jawel, ik ben inmiddels bezig met een nieuwe snare. Hij (of is het zij?) krijgt een 13 x 5 purperhart ketel wederom gemaakt door Signaturedrums en is dus een stave shell van prachtige kwaliteit. Binnen een maand is hij (toch maar hij) klaar, hou de site in de gaten.

INVIDIA waarschijnlijk op beurs
De laatste puntjes moeten nog worden besproken, maar als alles door gaat staat INVIDIA in samenwerking met Signaturedrums met een stand op het slagwerkevenement "The beat goes on" in Amersfoort. Inderdaad, het moet niet gekker worden. Mocht dit definitief doorgaan, dan volgt natuurlijk meer info op deze site.

 

16-06-2008

  Bubinga/maple snare is klaar

De bubinga/maple stave snaredrum is klaar. Zie voor de specs de snaredrum pagina. Super mooi.

 

21-05-2008

  De ketels voor mijn drumstel zijn binnen

Vorige week zijn de ketels en de meeste onderdelen voor mijn drumstel binnengekomen. Ga naar de drumkit pagina voor een beschrijving. De komende tijd zal ik op die pagina verslag doen van de voortgang.

 

08-05-2008

  INVIDIA snaredrum op de site van Steenbeek te zien

Steenbeek muziek heeft de INVIDIA snare op zijn site gezet. De snare is te zien bij Nieuws en bij het assortiment Snares in de menubalk.  Kijk op de site van Steenbeek music voor de mooie woorden bij de foto! (Deze snare is inmiddels verkocht)


 

03-05-2008

  INVIDIA drums nu ook op hyves

Tja, we moeten met onze tijd mee, dus nu ook een www.invidiadrums.hyves.nl. Wordt lid!

 

26-04-2008

  Staveketel opgehaald. Bubinga met maple!

Het eerst volgende project staat al weer voor de deur. Een prachtige 14 x 5,5  staveketel van bubinga hout met maple strepen, in opdracht van mij gemaakt door Signaturedrums. Dit wordt een hele mooie snare. Hier zie je de ketel nog zonder finish, alleen het kale hout. Prachtig! Zie de fotopagina.

 

26-04-2008

  Eerste INVIDIA snaredrum afgeleverd bij Steenbeek music in Nijkerk

De eerste INVIDIA snaredrum is afgeleverd bij Steenbeek voor verkoop. Inmiddels heeft deze snare een eigenaar gevonden!

 

 

 

26-04-2008

  Site online

Op de zelfde dag als de afleverdag van de snare is de site online gegaan.


 

25-04-2008

  De INVIDIA naambadges zijn binnen

Net op tijd. De naamplaatjes voor op de drums zijn binnen. Aluminium met goudkleurige coating en het INVIDIA logo. Verder met het website adres en het serienummer. Ze zijn erg mooi geworden. 

 

 

 
 

© www.invidiadrums.nl