NIEUWS
WAT  IS  INVIDIA
HISTORIE
WERKWIJZE
SNAREDRUM
CUSTOMS
DRUMKIT
FOTO'S
CONTACT
GASTENBOEK

 

 Begin 2007 ontdekte ik via diverse internetsites en forums dat het mogelijk is om zelf een snaredrum te bouwen. Dat leek mij een prachtige uitdaging. Een trommel die geheel naar mijn eigen specificaties met betrekking tot materiaal, uitstraling en klank door mij zelf was gemaakt/samengesteld leek mij fantastisch. Na maanden van voorbereiding kwam ik op het punt dat ik zeker wist dat ik genoeg informatie, kennis en contacten had verzameld om het te doen slagen.  

Halverwege 2007 ben ik begonnen, een op dat moment voor mij eenmalig project. Het resultaat was beter dan dat ik ooit had kunnen vermoeden. Hij klonk precies zoals ik van tevoren had bedacht en zag er fantastisch uit. Ook anderen waren verbaasd over het resultaat en ik kreeg van drummers, niet drummers, geluidstechnici en andere drumbouwers complimenten over de klank, uitstraling en afwerking.

Na enige tijd ging ik bij één van de grootste slagwerkwinkels van Nederland langs, Steenbeek muziek in Nijkerk. Ik liet daar mijn snaredrum zien zonder verdere intenties. Tot mijn grote verbazing boden zij aan om mijn snaredrum, of door mij gemaakte gelijkwaardige toekomstige snares, in hun zaak te verkopen. Ik was totaal overvallen omdat ik nooit met die bedoeling ben begonnen met het maken van mijn snaredum en heb daar even rustig over moeten nadenken. Maar ik heb besloten om van de aanbieding gebruik te maken toen ik realiseerde dat dit een unieke kans was om mijn hobby voort te zetten. Mijn ambitie is namelijk niet om hier mijn beroep van te maken. Mijn ambitie is wel om in mijn vrije tijd hoogwaardige snaredrums (of drumstellen) te maken.

Waarom dan gelijk een merknaam? Eerlijk gezegd is dat alleen gebeurd omdat een door mij opgebouwde snaredrum in een winkel terecht is gekomen, anders had ik daar niet toe besloten. Maar toen het zover was  vond ik dat er nu eenmaal bijhoren. De naam Erik Duivenvoorde leent zich daar niet voor, vandaar een merknaam. INVIDIA, custom handmade drums.

Hoe INVIDIA zich verder gaat ontwikkelen weet ik niet. Nogmaals, ik heb niet de ambitie er mijn beroep van te maken. Ik zou het wel erg leuk vinden als ik op deze manier eens in de zoveel tijd een drum kan bouwen/samenstellen. Toen ik aan mijn eerste snaredrum begon werd ik door andere drumbouwers al gewaarschuwd. Als je er eenmaal aan begint zal het je niet meer loslaten, het is verslavend. En ze hebben gelijk gekregen.

 

 

 

 
 

© www.invidiadrums.nl